pühapäev, 4. detsember 2016

Kes juhib Eesti maaelu?

Delfi kajastab intervjuud, kust tuleb välja, et uus maaelu minister konsulteerib tähtsate otsuste vastuvõtmisel kloostriga.

"Veel üks asi — kõik ettevõtmised, millele olen kloostrilt õnnistust palunud, on siiani õnnestunud. Ka need, mis on algul uskumatuna tundunud, kasvõi see kitsefarm. Ka siis, kui mulle tehti ettepanek saada ministriks, helistasin iguumenja Filaretale ja tema ütles, et sa saad hakkama, usu sellesse! See andis mulle väga palju kindlust."

Loodame siis, et kiriku ja riigi lahusus on tagatud. Kui nüüd vaadata ministeeriumi (tava-)ametnike värbamiseks loodud töökuulutusi, kus on lisaks kõrgharidusele nõutud ka oskus iseseisvalt töötada ja iseseisvalt otsuseid vastu võtta

Õnneks pole minister meil tavaametnik, et ta peaks kõiki neid oma alluvatele seatud nõudeid täitma. Tekib küsimus, milline iguumenja parasjagu otsuseid mõjutab (lisaks viiele nõunikule)? Kas maaelu mõjutamiseks tuleb nüüd kirju Filaretale saata?




Edit: Ärge siis ülevaltoodud intervjuu vastuseid väga tõsiselt ka võtke (see on puhas poliithuumor ju). Juba selgus, et Repinski valetas kindlustusfirmale maksete tegemise kohta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar