kolmapäev, 28. detsember 2016

EAS jokkitas, aga nüüd analüüsib

Esiteks tahaks välja tuua 16. novembril kirjutatud arvamuse, milles Janek Mäggi kirjutab väga hästi:

"Ametnikud ei ütle ühtegi sõna ja kuna aetakse presidendi asja, siis on kõigil tunne, et tuleb selg sirgeks ajada ja vastu tulla. See on Eesti riigis vohav haigus. Endine peaminister Andrus Ansip ütles, et riik võttis vastu otsuse ja kedagi ei saa teist korda süüdi mõista ehk kõik ongi õige ja rahuneme nüüd maha. Kuid rahva õigustunde jaoks ei ole see õige. Lihtsalt sellepärast, et sa suutsid kõik juriidiliselt ära skeemitada, pole sul õigus öelda, et olge kõik nüüd vait ja ärge mölisege."

"EAS on täiesti selgelt selline koht, kust kõik proovivad kuidagi raha saada."


Teiseks on 27. detsembri lühike ja terav EPL-i repliik:

"Ka eelmisel nädalal, kui suure delegatsiooniga lagunevat Linnahalli külastati, žongleeris Palo sujuvalt arvudega, väites silmagi pilgutamata, et Eestisse jääb korraliku konverentsikeskuse puudumise tõttu tulemata 20 miljonit turisti ja "neil EAS-is" on tehtud ka analüüs, et Linnahall on ikka kõige parem paik keskuseks. Ainuüksi selles lauses oli kaks valet. 20 miljonit turisti aastas? Pärast selguski, et tegemist on siiski 20 000 tulemata jäänud turistiga. Ega null polegi number. Teiseks on Linnahalli kiitev analüüs pooleli, mitte valmis, nagu Palo väitis"

Kokkuvõttes skeemitati EAS-is reformierakonna ajal piisavalt palju, et sellest hiljem hulgaliselt artikleid ja arvamusi sündis. Nüüd "uue valitsuse" ajal kasutatakse EAS-i järjekordselt parteile sobilikult. Nüüd tehakse seal valitsuse otsuseid kiitvaid analüüse.

Huvitav kas peale Ärmaga jokkitamist on EAS piisavalt usutav analüüside allikas rahvale? Ministrile paistab see asutus väga hästi sobivat. Samas peab mainima, et ministrile sobiks vist ükskõik mis asutuse analüüs, kui ta isegi 20 miljonit ja 20 tuhat suudab segamini ajada ...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar