kolmapäev, 23. november 2016

Mahe JOKK

Täna selgus, et uus minister võis harrastada JOKK skeeme juba enne kui ta ministriks kandideerima hakkas.

Nimelt väidab Ekspress/Delfi, et maaeluministriks saav Repinski müüb kitsejuustu, mis on imporditud küll Hollandist, aga seda müüakse Eesti mahetootele viitava nime all.

Huvitavaid kohti on veelgi. Talu olevat saanud PRIA-lt korraliku toetuse, kuid kitsesid paistis ajakirjanikule vähem, kui neid seal olema peaks.

Repinski väidab, et tegemist on valega ja talu maine kahjustamisega. Ekspress tegi artiklis faktivigu, seega on tõde ilmselt kusagil vahepeal. Tõeks osutudes oleks tegemist JOKK skeemiga, sest Euroopa Liit pole küll kehtestanud seadust, mis sunniks kõikide toiduainete peale päritolumaad märkima, kuid isegi ERR julgeb oma artiklis välja kirjutada, et: "samavõrd eksitav on näidata ka töötlemise-pakendamise riiki päritolumaana, kui tooraine ise mujalt tuleb."

Igal juhul on see jama Ratase närviliseks teinud. Ta ootab selgitusi ja tõestusi, et kõik on korras.

Ootame meiegi veenvat tõestust, et uus minister ei tegele (veel) JOKK skeemidega. Isegi mitte kergelt ega mahedalt. Sest kui ta peaks juba praegu jokkitama, siis mis veel hiljem saama hakkab?



Edit: Repinski tunnistas, et ""Parim mahetootja 2014" logo pakenditel ei ole eksitav." Sellega võib antud episoodi julgelt JOKK skeemiks liigitada. Lisaks väljendavad juba teised poliitikud muret uute ministrite pädevuse üle.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar