kolmapäev, 21. detsember 2016

Maksuvaled

Inimestega manipuleerimine valitsuse tasemel käib täiel hool. Eriti hea on muudatusi vastu võtta enne pühade hooaega, siis kui see eriti laia kõlapinda ei leia.

Kõigepealt tühistatakse eelnevalt kokku lepitud sotsiaalmaksu langus. See on küll seaduse vastane, sest eelnevalt loodi ettevõtjate tungival nõudmisel selline seadus, mis kohustab maksumuudatustest vähemalt kuus kuud ette teatama. Eelnevalt kokkulepitud maksude langetamise ärajätmine pole valitsuse arvates maksumuudatus, et sellest tuleks eraldi kuus kuud ette teatada.

Samaaegselt võetakse kiirustades vastu uue maksupaketi kobareelnõu - millega tõstetakse aktsiise kohe, jäetakse ära eelnevalt lubatud sotsiaalmaksu langus kohe, aga lubatakse kehtestada alles alates 2018. aastast uus tulumaksuvabastussüsteem. See viimane on tulumaksu langetamine, mis alles aasta hiljem kehtestatakse, see ongi see, millega kogu seda praegu toimuvat maksutõusu põhjendatakse.

Ja rahvas on rahul. Põhimõtteliselt tühistatakse ilma suurema kärata eelnevalt lubatud maksu langetamine, seda ja kõiki teisi kohe tõusvaid makse põhjendatakse tulumaksu langetamise vajadusega vaesematele. Kuid seda langetatakse alles aastal 2018.

Olge siis hoiatatud, et kui kavandatud tulumaksu langus peaks ära jääma, siis valitsus ei pea vajalikuks seda pikemalt ette teatada! See on täiesti normaalne, kui see langus tühistatakse paar nädalat enne jõustumist, sest "eelarves raha pole" või mingite muude põhjuste tõttu.

Igaüks võib mõelda ise, miks oli vaja seda maksumuudatuste paketti ruttu enne aasta lõppu vastu võtta, mitte rahulikult järgmise aasta jooksul arutada (vihje: eelarve vajab täitmist, sest see tühjeneb pidevalt teiselt poolt ohtrate JOKK skeemide abil) ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar