esmaspäev, 19. detsember 2016

Intervjuu Kaur Kenderiga

Vaadake intervjuud ja mõelge ise, kas inimene jätab hullu mulje või mitte. Minu arust ei jäta. Tekib küsimus, et miks inimene siis ikkagi vaimse tervise ekspertiisi saadeti?

Sisuliselt tahetakse teda väljamõeldud tegelase väga hirmsa väärkohtlemise ja mõrvamise eest vangi panna?! Enne seda solgutatakse teda aastaid kohtus. Ehk peaks hoopis kõik selle kohtu töötajad vaimse tervise ekspertiisi saatma?

Kas Eestis midagi paremat pole uurida? Näiteks võiks auväärne kohus tegeleda arvukate poliitikute poolt tehtavate JOKK skeemide uurimisega.

Või on seda protsessi vaja rahva tähelepanu hajutamiseks? Kui see kohtuprotsess läbi saab ja Kaur Kender tõesti süüdi mõistetakse, siis saab meie riik ja auväärne kohus väga palju tähelepanu ... ja seda mitte ainult kohalikul tasandil, vaid ka rahvusvahelises meedias!



EDIT: 
Samuti väga hea pikem arvamus sama teema kohta, millest toon siin ära osa kokkuvõttest:

"Seega praeguse karistusseadustiku paragrahvi 178 sõnastuse juures, kus keelamisväärseks loetakse fiktiivsed tekstid, riskib riik olukorraga, kus tegelikult võimendatakse nende tekstide levimist ja samal ajal luuakse tsensuuri pretsedente, mille loogika võib laieneda lastekaitselt teistele eneseväljenduse aladele.

Praegune seadus kannab endas 19. sajandi vaimu, kus usuti, et massikommunikatsiooni kontrollimine on riigile jõukohane ja pornograafia keelamine päästab rahva moraali."


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar